שיחה עם השף\ נתאי פרץ
חברי רביבים תמיד סברו שרביבים קיבוץ הרבה יותר טוב ממשאבי שדה. למעט בנושא אחד, כאוב, שבו היו מוכנים להודות שמשאבי שדה עולים עלינו- האוכל. במהלך אסטרטגי מבריק יובא ממשאבי שדה שף חיימה, בבחינת: "אם אתה לא יכול לנצח אותם, תשכור את השף שלהם...".
פגשתי אותו לשיחה, והתוצאות לפניכם:
מי אתה?
אני חבר קיבוץ משאבי שדה. שייך לאיגוד השפים הישראלי ואיגוד השפים הבן לאומי. מורי ורבי היה השף חיים כהן. את בחינות ההסמכה עשיתי בתדמור. אני גם קונדיטור במקצועי. פעמיים בחודש בימי שישי, אני אופה לחמים.
כמה זמן אתה עובד ברביבים?
שנה וארבעה חודשים. הגעתי דרך מודעת דרושים שמחפשים מנהל תפעול לענף המזון, ששלחה חני
לעיתון הקיבוץ. שכנעתי אותה שהיא לא צריכה מנהל תפעול שהוא תפקיד לוגיסטי, אלא מנהל מטבח
ושף. הצורך היה לשנות את התפריטים שינוי מנות, שינוי הגשה, שינוי שמות המנות , שינוי הסלטים.
הייתה שיחה עם גיצי, רינה וחני, בה הבעתי את עמדתי- מה אני יכול ורוצה לעשות. כעבור כמה ימים הודיעו
שני הצדדים שהם מעוניינים וזהו- התחלתי לעבוד. זה לא היה קל- נכנסתי למטבח שהיו בו דפוסים שונים
ממה שהבאתי. מזל שהייתה לי את חני שגיבתה אותי בכל מה שעשיתי וכך התחלנו והמשכנו.
מה המנה החביבה עליך?
הכנסתי כל כך הרבה מנות, קשה לתאר כמה יש בתפריט של רביבים. המון מנות. צמחוני, בשרי ודגים.
יש לנו כמות מנות שאפשר לבנות תפריט לחודש וחצי מראש.
קיבלת פידבקים מחברים?
בכל מקום בו יש שלושה יהודים, יש ארבע דעות. בענייני אוכל אי אפשר לקלוע לטעם של כולם. לרוב זה מצליח, אבל לא תמיד. יש בעיה ברביבים, פולנים לא אוהבים אוכל חריף, אבל יש מיעוט גדול של אוכלי חריף. יש הרבה חריף בסלטים שדקל מכין, מטבוחה, דג חריף ואנשים אוהבים את זה. יש התקדמות
רבה מאד בעניין החריף...
מה כיווני ההתפתחות לעתיד?
אם המטבח ברביבים היה כשר, היה אפשר לעשות מזה ענף רווחי. לקבוצות מטיילים בחי נגב ובתיירות באזור. אבל זו באמת כבר החלטה של הקהילה.
היית רוצה לומר משהו לחברים?
הייתי מבקש מן האנשים שאם יש הערות- טובות או לא טובות, שיבואו להגיד את זה, אבל בצורה תרבותית ונאה . בסך הכל אנשים ברביבים מאד מאד נחמדים ואני נהנה לעבוד איתם.
יש עוד משהו שאתה רוצה להוסיף לסיכום?
אני מקווה למשוך את הספינה קדימה יחד עם לבנה והצוות, במטרה להשתפר ולשדרג תמיד את המנות
ואת השירות לסועדים, ולא לשכוח את עובדי המטבח!
עובדי המטבח:
על הסלטים מנצח בצורה יוצאת מן הכלל דקל שאול. סווטה, אנה וחנה (ואנוכי) שכירים. סמדר יסעור שעושה עבודה מקצועית, יעלי טייטל תורמת וחרוצה ורועי שפר שמגדיל ראש - כל אחד בתחומו צוות מצוין ומקצועי. זו עבודה קשה במטבח ישן, במיוחד בתקופת הקיץ.
המטרה שלי היא שהמטבח ברביבים יהיה מקצועי, ושאנשים יהיו מרוצים מן האוכל.
תודה לך חיימה,
בשמי ובשם החברים על העבודה הקשה והבישול הטעים!