דו"ח ישיבת מזכירות מתאריך 4.9.08
1. בטיחות בדרכים
בהשתתפות : אלעד נוה - מרכז ו. תכנון, ניני כפיר - רב"ש
בהמשך לטיפול בנושא בטיחות בדרכים ותנועה בתוך הקיבוץ, הובאה בפני המזכירות הצעה לחסימת פנים הקיבוץ לתנועת רכבים. התקיים דיון בנושא, חברי המזכירות טענו כי פתרון של סגירת השערים הפנימיים איננו בהכרח אפקטיבי, יש לחדד היבטים נוספים ולטפל בנושא באופן רחב יותר. מכיוון שניסיונות קודמים לטיפול בנושא לא צלחו, יש להקים בהקדם צוות קטן ולהגדיר לו לו"ז להצגת תוכנית לביצוע.
סוכם:
המזכירות תמנה צוות שימליץ על הנחיות בנושא בטיחות בדרכים שיכללו: מניעת תנועה ונגישות, הסברה, חינוך ואכיפה. הצוות יגבש בתוך חודשיים מהקמתו שורה של המלצות לביצוע, לדיון ואישור המזכירות. במקביל יש להמשיך ולחדד כל העת את נהלי הנסיעה ברביבים ואת הזהירות הנדרשת בעת נסיעה בתוך גבולות היישוב.
2. חידוש תב"ע יישובית
בהשתתפות : אלעד נוה - מרכז ו. תכנון
אלעד הציג את הצורך שעלה בחידוש תוכנית מתאר ליישוב. מדובר בדרישה מחייבת מבחינת מוסדות התכנון במדינה. חידוש התב"ע (תוכנית בינוי ערים ויישובים) הוא מהלך שייעשה בשיתוף פעולה מלא עם המועצה האזורית.
גיוס עיקר המשאבים לתכנון יתבצע על ידי המועצה ורביבים תידרש להשלים את מימון התכנון.
מבחינה פורמאלית ההחלטה על חידוש תב"ע מחייבת את אישור האסיפה.
סוכם:
המזכירות ממליצה על חידוש התב"ע היישובית והשקעה בתכנון, לפי הצורך. יש לבדוק את העלויות ולהכניס את הסכום הנדרש מרביבים לתוכנית הקהילה . הנושא יוצג ויאושר באסיפה.
3. עידוד למצוינות פרטנית וארגונית
במסגרת הגדרת יעדי המזכירות לשנת 2008, נקבע יעד העוסק בעידוד ופיתוח מצוינות פרטנית וארגונית. הוקם צוות, בריכוז מנהלת משאבי-אנוש, שתפקידו לגבש תוכנית עבודה ולהציג אותה בפני המזכירות. חברים בצוות - נגה וחגי. בנוסף סייע לצוות דותן קסטרו – סמנכ"ל "ניתב" - חברה לייעוץ ארגוני.
רינה הציגה את תוכנית העבודה שגיבש הצוות.
התוכנית מיועדת לביצוע במהלך שנת העבודה 2009, והיא מחולקת לשני תחומים: פיתוח מצוינות ארגונית ופיתוח מצוינות אישית.
מצוינות אישית: ברמה האישית מומלץ להתמקד, בשלב ראשון, בפיתוח קבוצת מנהלים עמיתים ברביבים, הן מהקהילה והן מהמגזר העסקי. בנוסף, ישולבו בתוכנית מנהלי ביניים וייתכן שגם עתודה ניהולית. מטרת התוכנית היא ליצור קבוצת עמיתים למובילי הפעילויות, להעשיר ולהעצים את המנהלים לאורך זמן.
בפועל, מדובר בכ- 12 מפגשים אחת לחודש. במסגרת זו תתמקד הקבוצה בתכנים שונים: ניהול צוות עובדים, ניהול אנשי צוות, מקומו של המנהל בקיבוץ, תקשורת פנים צוותית, מוטיבציה ושותפות, ניהול קונפליקטים, שחיקה ועוד... האירועים ישלבו למידה, פעילות חווייתית והעצמה.
יש להכין היטב את התוכנית, להשקיע בשכנוע אנשים להשתתף בה ולדאוג להמשכיות. בהקשר זה היו מרכז המשק והמרש"ק מעורבים בגיבוש התוכנית.
מצוינות ארגונית: מכיוון שמצוינות היא ערך רחב ועל מנת לפרוט את הדברים לפרקטיקה, בחר הצוות להתמקד, בשלב ראשון, בשני ענפים בקהילה ולעסוק במימד של פיתוח מצוינות בשירות. ענף אחד יהיה מתחום החברה והשני - מתחום הצריכה, ויתקיים תהליך לעידוד מצוינות בשירות והעצמה ארגונית, יחד עם מנהל הפעילות וכל צוות הענף. הוצג תהליך אפשרי בתחום זה, שיגובש באופן סופי עם מנהלי הענפים:
- סדנת שירות חווייתית לצוות – כלים לשירות איכותי, הבנת עולם וצרכי הלקוח.
- תהליך מדידת איכות השירות – סקר שירות, סיכום ולמידת ממצאים, בניית תוכנית עבודה מותאמת.
- משחקי שירות.
- סיכום ומעקב.
בהמשך הציגה רינה לו"ז מפורט של הפעילויות השונות הנוגעות לכל