יקב שדמה






יקב שדמה

הרעיון ליצור יקב עלה מהתעסקות ביצור ליקרים כתחביב, של עומרי קלוסקי ואח"כ בניית מכונה לזיקוק אלכוהול, ועשיית גרפה וברנדי בעזרתו של רני פיסק.

מאוחר יותר עם ההצלחה, גברה המוטיבציה ונולד רעיון היקב.

עומרי עבר קורס שכלל הכנת יין וטעימות ביקב בן-שושן בקבוץ ברור-חיל, ואילו רני סיים את לימודי התואר בחקלאות.
שניהם נכנסו עמוק לעניין, והיין שנוצר זוכה לשבחים רבים.

ענבי הבציר הראשון של קיץ 2003 נבצרו בחוות זהר-במדבר וחוות נעמה,
ומבציר זה הוכנו כ-1000 בקבוקים של יינות אדומים מרלו, וקברנה סוביניון.
מן הגפת (קליפות הענבים לאחר הסחיטה) הוכנו גרפה וברנדי, וכל התוצרת מוצעת היום למכירה לקהל הרחב.
גם היין וגם הגרפה והברנדי עברו מבדקי מעבדה במכון הישראלי ליין (מכון של משרד המסחר והתעשיה), ונמצאו כעומדים בכל דרישות התקן.

מאוחר יותר נשלחו היינות למבחני טעימה שעורך המגזין יין וגורמה מידי חודש, וזכו לציונים מחמיאים לצד היינות של ברקן, רקאנטי וסגל.

היין של ענבי בציר 2004 מאותם הכרמים שוהה עדין בחביות, הצפי שהוא יהיה מוכן לבקבוק בסוף 2005, עד אז מקוים למכור את כל מלאי הבקבוקים של
בציר 2003.

לקראת פסח יערך מבצע מכירות מיוחד באריזות שי נאות.
פרטים מדוייקים יפורסמו באתר.

למידע ולרכישה ניתן לפנות למוטי שלו
פלאפון: 050-5255128
motis@revivim.org.il e-mail: