חגיגות "ראשון המסיק שמן חלוצה"

שמן זית ישראלי – מספר אחד בעולם

שמן חלוצה זכה בפרס ראשון בתחרות בינלאומית במדריד

בקטגוריה: שמן זית כתית מעולה בניחוח עדין

שמן זית "חלוצה" זכה במקום הראשון,

זו שנה שנייה ברציפות

בתערוכת המזון הכשר בארה"ב

הוביל על פני כ- 150 יצרני שמנים ישראלים ואמריקאים

ארוחת בוקר וסדנת טעימות שמן זית ב"מצפה רביבים"

כדי לחזות באחד הפלאים שהחקלאות הישראלית מציעה במדבר, כל שעליכם לעשות הוא לטפס לגובה של שמונה מטרים במצפה רביבים ולהגיד "וואו" למראה הצבע הירוק שמכסה את הקרקע המדברית.כ 100,000 עצים הפרושים על 3,000 דונמים ניטעו במקום על ידי אנשים עם חזון וחלום, שהחליטו לנצל את המים המליחים של רמת הנגב להשקיית כרם זיתים. פה מייצרים אנשי קיבוץ רביבים שמנים – שמני "חלוצה" – שכבר קצרו שבחים ופרסים. למי שתוהה, אז כן, זהו כרם הזיתים הגדול ביותר בארץ.
אלו מכם שרוצים להכיר מקרוב את השמנים הללו, ללמוד להבחין בין שמנים איכותיים ושמנים פגומים ולקבל מושגי יסוד בטעימת שמן זית, מוזמנים לסדנת טעימות במצפה רביבים.
את הסדנא ניתן ללוות בארוחת בוקר, שכל מרכיביה גודלו ויוצרו בקיבוץ רביבים או באזור. הסלטים - מירקות שגדלים ברמת הנגב על מים מליחים, והאמינו לי, שיש לירקות הללו טעם של פעם; עגבניות שרי כמו שטעמתי בקדש ברנע לא מצאתי בשום מקום אחר בארץ.
מגוון גבינות גדול, כמו  קממבר ורוקפור לצד גבינות שמנת, לבנה וצפתיות מתובלות, מיוצר במחלבת הקיבוץ. גם הלחמים מיוצרים באזור, והזיתים, איך לא, מהקיבוץ.
מתוך: נשיונל גאוגרפיק – Traveler פבר' 2004

למידע וכתבות נוספות    www.halutza.co.il

חופשת החנוכה ב"מצפה רביבים" בשיתוף עם קק"ל

מידע נוסף יפורסם סמוך למועד!!!