מתכונים של סיגל
מתכונים של סיגל
מתכונים של סיגל
בייגלה סומסום
בצק שמרים לפיצה לחמניות .לחמניות בצל
דג מבושל
אנטי פסטי
גזר מתוק
כרובית מבושלת
אפונה מבושלת
חציל ברוטב עגבניות
שעועית ירוקה
פשטידת אטריות ופטריות
פשטידת בצל ירוקה
שקשוקה
פשטידת תפוא"ד פטריות ובצל
מרקים
מרק אפונה ובצקניות
מרק בטטה
מרק ירקות
מרק עוף
מרק שעועית עשיר
מרק תפוא"ד וכוסברה
סלטים
כרוב וגזר
סלט זיתים וסלרי
סלט חצילים יוני
סלט עגבניות
סלט קישואים
בציק פריךלאוזני המן/.שטרודלים ועוד
טורט קצפת ותותים
עוגה אנגלית
עוגיות לוז
עוגיות סוכר
עוגת ביסקוויטים
עוגת קוקוס
עוגת שוקולד
עוגת תמרים
עוגת תפוזים
קרם שנייט
רולדה
שטרודל תפוחים בבצק פילאס
עופות
בוריטו
גולש הודו
נתחי חזה בציפוי עדין
עוף עפוי
עוף בבצל
עוף וירקות בתנור
עוף בשקית קוקוי
עוף מבושל עם כופתאות
עופיונים ממולאים
פסטהעם רוטב בטטה ושמנת
עוף בלימון וכוסברה
תפיחתתרד
בצק פריך
סלט מטבוחה
פוטטןס
ג'חנון
ממטבחה של סיגל
בייגלה סומסום

בייגלה שומשום

70 גר שמרים

3 כוסות מים

1/4 כוס סוכר

200 גר מרגרינה בלי מלח רכה מומסת

1 כף מלח שטוחה

1 קג' קמח

ביצה

שומשום

 

אופן ההכנה :

בקערה מערבבים שמרים טריים עם המים הסוכר וכחצי כמות הקמח , מוסיפים את שאר הקמח והמלח ומעבדים לבצק מוסיפים את המרגרינה וממשיכים לעבד לבצק אחיד. מתפיחים את הבצק מכוסה במגבת. כאשר מכפיל את נפחו מוציאים אויר ומתפיחים שוב . יוצרים כדורים בגודל כדור טניס ומתפיחים שוב .

מכינים צלוחית עם הביצה טרופה וצלוחית עם שומשום . לוקחים כדור בצק ויוצרים מהמרכז חור ויוצרים מאין טבעת מניחים בתבנית על ניר אפיה, מורחים בביצה ולאחר מכן מפזרים שומשום, מתפיחים שוב מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות . אופים כחצי שעה .

 

 

 

 

 

 

בצק שמרים לפיצה לחמניות .לחמניות בצל
בצק שמרים לפיצה לחמניות / לחמניות בצל

 

50 גרם שמרים טריים

2 כפות סוכר

1 ק"ג קמח

3 כוסות מים מהברז

1 כף מלח

½ כוס שמן זית

 

אופן ההכנה :

להכניס לקערת המיקסר את השמרים מים סוכר והקמח ולערבב , להוסיף את כף המלח ושמן הזית וללוש עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה . לתת מנוחה של כחצי שעה ולהוציא אויר ללוש עוד פעם לישה קצרה .

לעטוף את הבצק במעט שמן , למנוע התייבשות . ליצור כעשרים כדורים , ולהתפיח עוד כ- 15 דקות . לשטח כמו פיתה .

לחתוך בצל לחתיכות קטנות להעביר לצלוחית ולכסות בשמן זית . על כל פיתה להניח בערך כף בצל עם שמן , למרוח בביצה ולפזר מלח . להתפיח עוד כחצי שעה .

להכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות , ולאפות כעשרים דקות .

 

לפיצה אפשר להכין אישיות או לשטח על תבנית משטח מרובע בגודל התבנית . למרוח רוטב לאפות ¾ אפיה ורק בסוף לפזר את הגבינה ולגמור אפיה .

 

לחמניות רגילות אפשר ליצור באיזו צורה שרוצים , להתפיח ולאפות .

 

מתכונים של סיגל
בייגלה סומסום
בצק שמרים לפיצה לחמניות .לחמניות בצל
דג מבושל
אנטי פסטי
גזר מתוק
כרובית מבושלת
אפונה מבושלת
חציל ברוטב עגבניות
שעועית ירוקה
פשטידת אטריות ופטריות
פשטידת בצל ירוקה
שקשוקה
פשטידת תפוא"ד פטריות ובצל
מרקים
מרק אפונה ובצקניות
מרק בטטה
מרק ירקות
מרק עוף
מרק שעועית עשיר
מרק תפוא"ד וכוסברה
סלטים
כרוב וגזר
סלט זיתים וסלרי
סלט חצילים יוני
סלט עגבניות
סלט קישואים
בציק פריךלאוזני המן/.שטרודלים ועוד
טורט קצפת ותותים
עוגה אנגלית
עוגיות לוז
עוגיות סוכר
עוגת ביסקוויטים
עוגת קוקוס
עוגת שוקולד
עוגת תמרים
עוגת תפוזים
קרם שנייט
רולדה
שטרודל תפוחים בבצק פילאס
עופות
בוריטו
גולש הודו
נתחי חזה בציפוי עדין
עוף עפוי
עוף בבצל
עוף וירקות בתנור
עוף בשקית קוקוי
עוף מבושל עם כופתאות
עופיונים ממולאים
פסטהעם רוטב בטטה ושמנת
עוף בלימון וכוסברה
תפיחתתרד
בצק פריך
סלט מטבוחה
פוטטןס
ג'חנון
ממטבחה של סיגל
דג מבושל
דג מבושל

 

500 דג נסיכה

 

6 שיני שום

 

2 כפות פפריקה מתוקה

 

1 כפית שטוחה מלח

 

1/2 כוס שמן

 

צרור כוסברה

 

3 עגבניות

 

1 פלפל חריף

 

1 גמבה

 

1 לימון פרוס לפרוסות

 

1/2כוס מים

 

אופן ההכנה :

 

להשרות חתיכות הדג במים ומיץ לימון לעשר דקות .

 

לשטוף , לחתוך את העגבנייה לרבעים , את הגמבה לרבעים ,

 

לקלוף שיני שום . להניח בסיר את העגבנייה, הגמבה והפלפל החריף

 

עליהם להניח את הדג לפזר את שיני השום , בצדדים להניח את הכוסברה .

 

בצלוחית לערבב כחצי כוס שמן , כפית מלח פפריקה וחצי כוס מים

 

לשפוך על הדג ולהרתיח , להוריד רתיחה ולבשל עוד כעשרים דקות

 

או עד שהדג מוכן .

 

 

אנטי פסטי

אנטי פסטי

 

1 גמבה

1 בטטה

1 בצל

1 קישוא

1 סלסלה פיטריות

1 ראש שום

עגבניות שרי

1 חציל

 

אופן ההכנה :

לחתוך לאצבעות באורך כשישה סנטימטר את החציל,הקישוא,הגמבה, את הבצל לחתוך לרבעים , את ראש השום לחצי והבטטה לטבעות .

לסדר בתבנית אפיה את כל הירקות לפי הסוגים למרוח שמן זית ולפזר מלח גס .

להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ולאפות כחצי שעה או עד שמקבל צבע יפה . מי שמעוניין יכול להניח גבעול רוזמרין . אפשר להגיש חם או קר .

 

גזר מתוק
גזר מתוק

 

400 גר' גזר חתוך לטבעות

 

חצי כוס סוכר

 

50 גר' צימוקים

 

50 גר' חמאה/מרגרינה

 

קורט מלח

 

 

אופן ההכנה :

 

להמיס מרגרינה וסוכר , כאשר מתקבל צבע חום בהיר והסוכר

 

נמס להוסיף את מיץ התפוזים להמיס ולהוסיף את הגזר ולערבב (לא להיבהל נוצרים גושים ) .

 

מומלץ לכסות את הסיר ולאחר כעשר דקות לפתוח לערבב

 

ולהוסיף את הצימוקים והמלח . לשפר את הטעם , ניתן להוסיף

 

קינמון . כאשר הגזר רך והסוכר נמס מוכן לאכילה .

 

 

 

 

 

 

 

כרובית מבושלת

כרובית מבושלת

 

ראש כרובית

מלח

מיץ לימון

שקית פרורי לחם מומלץ מוזהבים

50 גר' חמאה

 

לפרק את הכרובית לפרחים , להרתיח בסיר מים עם מלח ומיץ לימון , כאשר רותח להוסיף את הכרובית ולבשל כשבע עשר דקות לשטוף במים קרים לעצירת המשך הבישול .

במחבת להמיס חמאה , כאשר נמסה להוסיף את פרורי הלחם ולערבב עד שמתקבל צבע יפה . ניתן לתבל באגוז מוסקט קצת פפריקה מתוקה ומלח .

לסדר את הכרובית על כלי הגשה ולפזר למעלה את פרורי הלחם .

 

ניתן להכין רביכה ולצקת על הכרובית .

רביכה

50 גר' מרגרינה

2 כפות קמח

2 כוסות חלב

1 מיכל שמנת מתוקה

מלח אגוז מוסקט

ממיסים מרגרינה ומוסיפים קמח , מערבבים כשתיים שלוש דקות ומוסיפים את החלב והשמנת בזרם דק תוך כדי ערבוב (מומלץ במטרפה) מוסיפים את התבלינים ומבשלים כחמש דקות . אם הרביכה סמיכה מידי ניתן להוסיף עוד חלב .

אפשר להגיש את הרביכה על הכרובית, וניתן להכניס לתנור להקרמה עד שמתקבל צבע חום יפה .

 

 

 

 

אפונה מבושלת

אפונה מבושלת

שקית אפונה קפואה

 

בצל סגול קצוץ

 

רוטב טריאקי

 

מלח

 

אופן ההכנה :

 

להזהיב בצל ולהוסיף לתוכו את האפונה ,

 

לבשל כעשר דקות באש בינונית , להוסיף רוטב טריאקי

 

לבשל עוד קצת ולשפר טעם .

 

 

 

 

 

חציל ברוטב עגבניות
חציל ברוטב עגבניות

 

חצילים [

 

מלח גס

 

שמן לטיגון

 

עגבניות בשלות

 

שום כתוש

 

רסק עגבניות

 

סוכר

 

מלח

 

פלפל שחור

 

אופן ההכנה :

 

לחתוך חצילים לקוביות או פרוסות (אפשר עם הקליפה) לפזר מלח גס ולהעמיד

 

במגש כשעה שיפרישו נוזלים . לשטוף את החצילים ולנגב היטב . להשחים את החצילים בתנור או בגריל .

 

בסיר עם קצת שמן להשחים את השום ולהוסיף עגבניות מרוסקות . 

 

לבשל כעשר דקות להוסיף רסק ותבלינים , להוסיף את החצילים ולבשל עוד כ-10 דקות .

 

ניתן להגיש חם או קר .

 

שעועית ירוקה
שעועית ירוקה

 

שקית שעועית ירוקה קפואה

 

שום כתוש

 

מלח

 

פלפל שחור

 

שמן זית

 

שומשום

 

כ- 3 כפות רוטב טריאקי

אופן ההכנה :

 

לחמם בסיר קצת שמן זית , להוסיף את השום והשומשום ,

 

לטגן קצת ולהוסיף את השעועית והתבלינים , לבשל עד

 

שהשעועית רכה ומוכנה , לשפר טעם ולהגיש .

 

פשטידת אטריות ופטריות

פשטידת אטריות ופטריות

 

המצרכים :

300 גרם פטריות שמפיניון

מעט מיץ לימון

 

50 גרם מרגרינה

1 בצל קצוץ

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח פלפל שחור

 

300 גרם אטריות רחבות

מים ומלח לבישול האטריות

2 כפות שמן

3 ביצים

מיכל שמנת מתוקה

½ כוס חלב

מלח פלפל שחור

אגוז מוסקט

 

 

אופן ההכנה :

פורסים את הפטריות ומשרים במיץ לימון כ- 10 דקות .

מטגנים במרגרינה את הבצל עד לגוון זהוב . מוסיפים את הפטריות הפרוסות והפטרוזיליה מתבלים במלח , פלפל ומבשלים כחמש דקות .

 

מבשלים את האטריות במי מלח עם שתי כפות שמן כ- 10 דקות ומסננים . מעבירים לקערה עמוקה מוסיפים לאטריות את תערובת הפטריות ומערבבים בעדינות .טורפים את הביצים , מוסיפים שמנת חלב ומתבלים .

מוסיפים את התערובת לאטריות ומערבבים בעדינות . משמנים קדרה חסינת חום מעבירים את התערובת ואופים בתנור בחום של 200 מעלות , כ- 25 30 דקות .

 

פשטידת בצל ירוקה

פשטידת בצל ירוקה

החומרים :

3 בצלים בינוניים

2 חבילות פטרוזיליה

4 ביצים

2 כפות קמח

1 חזה עוף

מלח פלפל

 

אופן ההכנה :

לרסק בצל על פומפייה גסה ולסחוט את הנוזלים. לחתוך את הפטרוזיליה קטן ולערבב את כל החומרים יחד . אפשר להוסיף את חתיכות העוף ואפשר להשאיר את הפשטידה צמחונית .

למרוח שמן זית בתבנית ולצקת את הבלילה , להתיז מעט שמן זית על הבלילה, ולאפות ב- 180 מעלות עד שמקבל צבע חום כחצי שעה. אפשר לאכול קר וגם חם .

 

שקשוקה

שקשוקה

 

החומרים

2 בצלים בינונים

6-8 עגבניות

2-3 שיני שום

פפריקה מתוקה

1 גמבה (לא חובה)

מלח

אריסה/פלפל שחור

6-8 ביצים

 

אופן ההכנה

לקלוף את העגבניות (אפשר עם קולפן) לחתוך את הבצל לקוביות , להכניס לסיר שטוח עם מעט שמן ולהזהיב , בינתיים לחתוך את העגבניות כמו לסלט , כאשר הבצל זהוב להוסיף את השום חתוך והעגבניות להחליש את האש לכסות ומדי פעם לערבב.

כאשר העגבניות הפכו לרוטב להוסיף תבלינים לטעום ולהגיע לטעם הרצוי .

לשבור ביצים לצלוחית ולהעביר לרוטב אחת אחת . להמשיך לבשל מכוסה עוד כחמש דקות .

 

פשטידת תפוא"ד פטריות ובצל

פשטידת תפו"א פטריות ובצל

 

חומרים:

8-10 תפו"א  בינוניים

2 בצל בינוני

1 סלסילת פטריות / קופסא פטריות משומרות

2 כפות א. מרק פטריות / קמח 

1 כוס חלב

מלח

פלפל

 

רוטב לבן

50 גר' מרגרינה

2 כפות גדושות קמח

2כוס חלב

1 מיכל שמנת

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

לקלוף תפו"א ולבשל שלמים עד שמתרככים.

לשטוף במים קרים ולפרוס לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ.

לפרוס בצל לטבעות, לטגן לצבע זהוב ולהוסיף פטריות חתוכות.

לטגן יחד עוד כחמש דקות.

להוסיף א. מרק או קמח לערבב יחד כשלוש דקות ולהוסיף את המים

תוך כדי ערבוב, להוסיף תבלינים ולהסיר מהאש.

רוטב לבן:

להמיס מרגרינה במחבת, להוסיף קמח ולערבב יחד כשלוש דקות,

להוסיף חלב ושמנת  תוך כדי ערבוב להוסיף תבלינים ולבשל עד שרותח ומגיע לסמיכות כמו דייסה אך ללא גושים.

אופן ההכנה:

בתבנית פיירקס משומנת לסדר שכבה תפו"א , עליהם להניח חצי מהבצל עם הפטריות, חצי מהרוטב הלבן, עוד שכבת תפו"א ושארית הפטריות

והבצל ולמעלה את שארית הרוטב.

לאפות ב-180 מעלות כ-40 דקות.

 

מרקים
מרקים
מרק אפונה ובצקניות

מרק אפונה ובצקניות

 

החומרים :

כחמש כפות שמן

1 בצל גדול חתוך לקוביות

500 גר' אפונה יבשה או קפואה

1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות

1 גזר חתוך לעיגולים

1 כף קמח

2 כפות אבקת מרק עוף

מלח , פלפל לפי הטעם

כעשר כוסות מים

 

אופן ההכנה

מחממים שמן בסיר , מוסיפים בצל ומאדים מספר דקות . מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה מערבבים יחד עוד כדקה ומוסיפים את האפונה מאדים עוד כמה דקות מוסיפים את הקמח ואבקת המרק מערבבים יחד ומוסיפים את המים .

מבשלים באש גבוהה כשלושים דקות , מערבבים ומנמיכים את הלהבה, וממשיכים לבשל עוד כחמישים דקות .בוחשים מדי פעם.

עם בלנדר יד או מעבד מזון או מועך פירה, מרסקים עד לקבלת מחית אחידה . טועמים ומשפרים טעם .

בצקניות

1 ביצה 2 כפות קמח שטוחות

קורט מלח

לערבב יחד את החומרים , עם כפית מטילים לתוך המרק מערבבים ומבשלים עוד כעשר דקות .

 

 

מרק בטטה
מרק בטטה

 

3-4 בטטות בינוניות חתוכה לקוביות

 

1 בינוני בצל חתוך לרבעים

 

3 יח' גזר חתוך לעיגולים

 

פלפל שחור

 

מלח

 

אופן ההכנה :

בסיר לחמם שמן זית , להוסיף את כל הירקות ולטגן קצת , להוסיף

מים ולבשל עד שהירקות רכים . בבלנדר יד לטחון את הירקות ,

להוסיף מלח ופלפל , לשפר טעם ולהגיש . אפשר להוסיף כמה טיפות מיץ לימון .

 

מרק ירקות

מרק ירקות

החומרים :

1 בצל

1 סלק

1 קישוא

2 תפוחי אדמה

2 גזרים

גבעולי סלרי

וכל ירק נוסף שרוצים

2 כפות קמח

2 כפות אבקת מרק

 

אופן ההכנה

לחתוך את הירקות לקוביות בגודל בינוני , לחמם בסיר מעט שמן ולהשחים את הירקות כעשר דקות , להוסיף את אבקת המרק והקמח לערבב עוד כמה דקות ולהוסיף כשמונה כוסות מים . להביא לרתיחה ולבשל עד שהירקות התרככו .

אפשר לשפר טעם עם כפית סחוג למי שאוהב לא חייבים .

כעשר דקות לפני סוף הבישול ניתן להוסיף 3/4 כוס אטריות דקות ולבשל .

 

מרק עוף

מרק עוף

 

1 בצל

2-3 גזרים

1-2 קוביות דלעת

2 תפוחי אדמה

1-2 קישואים

1 סלק (לא חובה)

דלעת

גבעולי סלרי

חצי צרור שמיר

חצי צרור פטרוזיליה

שקית גרונות או

5-6 מנות עוף

3 כפות אבקת מרק

מלח לפי הטעם

10-12 כוסות מים

 

לנקות את העוף , להכין את כל הירקות לבישול (לקלוף ולחתוך ) לגודל הרצוי ,

להכניס לסיר  את העוף ולהביא לרתיחה . להוריד קצף מלמעלה שנוצר מהעוף, להחליש  את האש  ולהוסיף את הירקות (חוץ מהדלעת קישוא וירוקים)  מבשלים כחצי שעה מוסיפים את אבקת המרק ושאר הירקות , מוכן כאשר הירקות רכים .

 

מרק שעועית עשיר

מרק שעועית עשיר

מצרכים

500 גר' שעועית לבנה יבשה מושרת לילה במים

4 כפות שמן זית

3 בצלים חתוכים לקוביות

5 שיני שום

3 גזרים חתוכים לקוביות

3 גבעולי סלרי חתוכים

400 גר' עצמות רגל

2 קופסאות רסק עגבניות קטנות

2.5 ליטר מים

מלח פלפל

 

אופן ההכנה

מסננים שעועית שהושרתה ושוטפים היטב במים

מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את העצמות משחימים , ומוסיפים את הירקות

והרסק , מוסיפים 1 כף סוכר להורדת חמיצות הרסק מוסיפים את השעועית והמים .

מרתיחים ומורידים את הקצף שנוצר למעלה , ומורידים רתיחה . מבשלים כ-4 שעות ומוסיפים מלח ופלפל .(את המלח מוסיפים בסוף הבישול אחרת מקשה את   השעועית) .

ניתן להגיש עם פטרוזיליה קצוצה .

 

 

מרק תפוא"ד וכוסברה
מרק תפוחי אדמה וכוסברה

 

4-5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים

 

בצל חתוך לרבעים

 

חצי צרור כוסברה

 

מלח

 

פלפל שחור

 

אופן ההכנה :

לטגן במעט שמן זית את הבצל ותפוחי האדמה , להוסיף מים ולהרתיח .

כאשר תפוחי האדמה רכים להוסיף כוסברה ולטחון בבלנדר יד .

להוסיף תבלינים לפי הטעם ולהגיש .

 

סלטים
סלטים
כרוב וגזר

כרוב וגזר

חצי כרוב

4 גזרים

3 כפות מיונז

מיץ לימון

מלח

פלפל לבן

1/4 כוס מים

 

לחתוך את הכרוב לרצועות דקות , לגרר את הגזר על פומפייה גסה , בצלוחית לערבב את שאר החומרים ולצקת על הסלט. לערבב יחד להעמיד כ-10 דקות  לערבב שוב ולשפר טעמים .

 

סלט זיתים וסלרי

סלט זיתים וסלרי

חצי קופסא זיתים טבעות

4 גבעולי סלרי כולל העלים

חצי פלפל חריף

חצי כוס עלי נענע

1 שן שום חתוכה

מלח

שמן זית

 

לחתוך את גבעולי הסלרי לעיגולים קטנים ,וגם את העלים לחתוך קטן,  את הפלפל לחתוך לטבעות דקות , את עלי הנענע לחתוך קטן . לשטוף את הזיתים ולערבב הכל יחד סלט מאוד פיקנטי

סלט חצילים יוני

סלט חצילים יווני

המצרכים

2 חצילים בינוניים

1 גמבה

חצי כוס זיתים טבעות

5 מלפפונים חמוצים

פטרוזיליה קצוצה

שמן לטיגון מלח גס

קצת שמן זית

 

אופן ההכנה

לקלוף את החצילים ולחתוך לקוביות בגודל ביס , להניח על מגש ולפזר מלח גס בכמות נדיבה . להעמיד כשעה בשמש או בבית . לאחר שעמד והוציא נוזלים לשטוף ולסחוט . לטגן לצבע חום ולהעמיד במסננת . לחתוך את הגמבה לקוביות קטנות וכמו כן גם את המלפפונים החמוצים . לערבב את כל המצרכים עם החצילים המטוגנים ולהוסיף קצת שמן זית לברק .

 

 

 

 

סלט עגבניות

סלט עגבניות

כ-6 עגבניות אדומות ובשלות

3 שיני שום

חצי פלפל ירוק חריף

שמן זית

מלח

 

לקלוף את העגבניות ,ולחתוך לקוביות לא מאוד קטנות לחתוך את השום לטבעות דקות , לחתוך את הפלפל לטבעות דקות . להוסיף שמן זית ומלח ולהעמיד לפחות לרבע שעה עד שהטעמים מתחברים .

 

סלט קישואים

סלט קישואים

 

4 קישואים בינוניים

1 בצל בינוני

2 כפות צנוברים

1 כף גרעיני דלעת

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כף נענע קצוצה

כ-3 כפות שמן זית

מלח , פלפל

 

אופן ההכנה

חותכים בצל לקוביות קטנות , את הקישואים מגרדים בפומפייה גסה ומעמידים במסננת .

מחממים 2 כפות שמן במחבת ומוסיפים את הבצל , מטגנים עד לקבלת צבע חום יפה , מוציאים לקערה ומעבירים את הקישואים למחבת , מטגנים בין חמש לשבע דקות עד שהקישואים רכים , מוציאים לכלי עם הבצל . במעט שמן זית קולים את הצנוברים וגרעיני הדלעת .

מערבבים את הכל יחד מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם .

את הפטרוזיליה והנענע מוסיפים רק כאשר הכל קר .

עוגות
בציק פריךלאוזני המן/.שטרודלים ועוד

בצק פריך לאוזני המן / שטרודלים ועוד

500 גר' קמח

1 שקית אבקת אפיה

100 גר אבקת סוכר

350 גר' מרגרינה בלי מלח

2 ביצים

אופן ההכנה

במיקסר עם גיטרה לערבב מרגרינה ואבקת סוכר לא לזמן ממושך , להוסיף ביצים אחת אחת ולבסוף את הקמח ואבקת האפייה לערבב עד שהקמח מתאחד עם המרגרינה .(לא בבת אחת , הכל יהיה בכל מקום ולא במקום).

להכניס למקרר לפחות לשעתיים מנוחה . ניתן להקפיא לזמן ממושך .

מלית אגוזים

200 גר' אגוזים טחונים

1/2 כוס מים

3/4 כוס סוכר

1    כף גרידת תפוז

40  גר' מרגרינה

 

בסיר על הגז להרתיח מים וסוכר , כאשר רותח להחליש רתיחה ולהוסיף את האגוזים לערבב כדקה על האש ולכבותה . להוסיף מרגרינה וקליפת תפוז ולקרר .

לרדד את הבצק לקרוץ עיגולים ולהניח 1 כפית במרכז העיגול , לקפל למשולש ולהניח בתבנית אפיה . לחמם תנור ל-180 מעלות ולאפות כ-15 דקות או עד שמתקבל צבע חום בהיר .(לקרר ורק לאחר מכן להעביר למגש אחרת הבצק יתפרק מאוד רגיש ) ניתן לפזר אבקת סוכר למעלה .

למלית פרג ניתן לקנות מלית מוכנה ולשפרה עם קצת צימוקים , אגוזים, גרידת תפוז ומיץ מתפוז .

 

טורט קצפת ותותים

טורט קצפת ותותים

החומרים :

5 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפיה

1 כף תמצית וניל

1/4 כוס שמן

 

להרטבת העוגהwagon

1 כוס מים

2 כפות סוכר

1 כף קוניאק

 

1-2 מיכלי שמנת מתוקה (לאוהבים הרבה 2)

2 כפות סוכר

 

חצי סלסלה תותים

 

אופן ההכנה

להקציף ביצים שלמות עם סוכר ותמצית וניל עד להכפלת הנפח , להוריד מהירות ולהוסיף בזרם דק את השמן , לנפות קמח ואבקת אפיה ולהוסיף לבלילה .

לצקת לתבנית אפיה מרובעת או עגולה 26 ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה .

מקררים את העוגה חוצים באמצע , מרטיבים את החלק התחתון, למרוח חצי מכמות הקצפת, לחתוך תותים ולסדר , לכסות ולהרטיב את החלק העליון , למרוח את שארית הקצפת ולסדר חצאי תותים או פרוסות . על עוגה מרובעת ניתן למרוח את הקצפת מבלי לחתוך באמצע .

 

 

עוגה אנגלית

עוגה אנגלית

5 ביצים

200 גר' מרגרינה ללא מלח

1 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

21/2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 כוס מיץ תפוזים

גרדה מתפוז

3 כפות אגוזים

2 כפות צימוקים

2 כפות חמוציות

2 כפות שזיפים מיובשים חתוכים

2 כפות משמש יבש חתוך

(ואו כל פרי יבש אחר שרוצים)

 

אופן ההכנה

מפרידים ביצים , ומקציפים את החלבונים לקצף יציב , מניחים בקערה בצד .

מקציפים את המרגרינה והסוכרים יחד למרקם קרמי , מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבל יחד במהירות איטית . בצלוחית בצד מערבבים את הפרי היבש עם חצי כוס קמח . מוסיפים לעיסה לסירוגין את הקמח ואבקת האפיה ומיץ התפוז .

מערבבים חלק מהקצף לעיסה בעזרת לקקן לא במיקסר כאשר נבלע מוסיפים את הפרי היבש מערבבים ומוסיפים את שאר הקצף .

יוצקים לשלוש תבניות מאורכות ומכניסים לתנור שחומם ל- 170 מעלות אופים כשלושים וחמש דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא נקי .

 

 

עוגיות לוז

עוגיות לוז

 

מצרכים

300 גר' מרגרינה

3/4 כוס אבקת סוכר

2 ביצים

3 כוסות + 2 כפות קמח

תמצית וניל

אגוזי לוז טחונים

1 חלבון ביצה

1 כף מים

אופן ההכנה

במיקסר להקרים מרגרינה להוסיף אבקת סוכר ותמצית וניל , להוסיף בהדרגה את הקמח אבל לא לערבב לזמן ממושך. ניתן להוסיף כשלוש כפות אגוזים טחונים לבצק .

למקרר לפחות לשעה .

לערבב בצלוחית את החלבון עם המים ולהבריש את הגלילים .

לפזר על מגש את האגוזים הטחונים ולגלגל את הגלילים .

להכין תבנית עם נייר אפייה , לחתוך את הגלילים לעוגיות בעובי של 1 סמ' ולהניח בתבנית .

לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כרבע שעה או עד שמקבל צבע צהוב .

עוגיות סוכר

 

 

החומרים :

6 חלמונים

11/4 כוס סוכר

400 גר' מרגרינה

2 סוכר וניל

2 אבקת אפיה

800 גר' קמח

 

אופן ההכנה

מקציפים חלמונים סוכר וסוכר וניל  יחד עד להכפלת הנפח ומוסיפים את המרגרינה , מתקבלת מסה קרמית ולה מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה . אסור לעבד הרבה זמן רק עד שהקמח נבלע בתערובת .

יוצרים כדורים קטנים ומשטחים בין כפות הידיים ומניחים בתבנית אפיה ברווחים של 1 סנטימטר בין האחד לשני .

אופים בחום של 200 מעלות כ-10 דקות . כאשר יוצא מהתנור מפזרים אבקת סוכר .

עוגת ביסקוויטים

עוגת ביסקוויטים

 

1 אינסטנט וניל

1.5 כוס חלב

1 שמנת מתוקה

250 גר' גבינה לבנה

1 חב' ביסקוויטים

200 גר' שוקולד מריר

50 גר' חמאה

 

אופן ההכנה:

להקציף:

 אינסטנט וניל

ו1.5 כוס חלב

1/2 מיכל שמנת מתוקה

ולקפל לתוך הגבינה.

 

לטבול שיכבה של ביסקוויטים בחלב

להניח בתבנית פיירקס.

למרוח על הביסקוויטים חצי מתערובת הבלילה.

להניח עוד שכבת ביסקוויטים ועליה את שארית הבלילה.

 

להמיס שוקולד, חמאה ושארית השמנת.

לקרר וליצוק על השכבה העליונה.

 

להכניס למקרר לפחות לשעתיים.

 

עוגת קוקוס

עוגת קוקוס

 

8          חלבונים

11/4    כוס סוכר

250     גרם קוקוס

מיץ וקליפה מגוררת מלימון שלם

 

להקציף לקצף חזק את החלבונים ולהוסיף לאט את הסוכר , מיץ לימון וקליפה . לערבב את הקוקוס עם הקצף בתנועות קיפול לא לשבור את הקצף .

לחמם תנור ל-160 ולאפות כ- 50 דקות .

 

אפשר לצפות בקרם שוקולד .

3 כפות קקאו

6 כפות סוכר

6 כפות מים

תמצית וניל

50 גרם מרגרינה

 

 

עוגת שוקולד
עוגת שוקולד 

 

8 ביצים

2 כוסות סוכר

2 סוכר וניל

1 כוס שמן

2 כוסות קמח

½ כוס אבקת קקאו

1 שקית אבקת אפיה

1 כפית נס קפה

1 כוס מים רותחים

 

 

אופן ההכנה :

להקציף את הביצים שלמות עם הסוכר וסוכר הוניל כעשר דקות במיקסר .

לנפות את הקקאו , להמיס בכוס מים רותחים עם הנס קפה .

להנמיך מהירות במיקסר ולהוסיף את השמן בזרם דק .

לסירוגין להוסיף את הקמח והמים עם הקקאו .

לאפות ב- 180 מעלות .

אפשר להוסיף למעלה קרם שוקולד :

3 כפות קקאו

6 כפות סוכר

6 כפות מים

50 גרם שוקולד מריר (לא חובה)

תמצית וניל ורום

50 גרם מרגרינה

 

אופן ההכנה :

להמיס במחבת ולאחר שהסוכר נמס לכבות את האש ולהוסיף מרגרינה .

עוגת תמרים

 

 

החומרים

2 ביצים

1 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

1/2 קופסא ממרח תמרים

13/4 כוס קמח

1 א.א

1 כפית קינמון

1 כוס מים רותחים

 

אופן ההכנה

לערבב בקערה לפי הסדר הרשום

לצקת לשתי תבניות אינגליש קייק ולאפות כ- 40 דקות

 

 

 

עוגת תפוזים
 

 

8 ביצים

2 כוסות סוכר

2 סוכר וניל

1 כוס שמן

2.5 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

1כוס מיץ תפוזים

קליפה מתפוז שלם

 

 

אופן ההכנה :

להקציף ביצים וסוכר כ- 10 דקות במיקסר להוריד מהירות ולהוסיף שמן בזרם דק .

לנפות את הקמח ולהוסיף עם המיץ לסירוגין .

לאפות ב- 180 מעלות .

 

פחזניות

 

 

החומרים

1 כוס מים

100 גד' מרגרינה

1 כפית סוכר

קורט מלח

1 כוס קמח

3 ביצים

 

אופן ההכנה

בסיר מכניסים : מים , מרגרינה , סוכר ומלח , מעמידים על הגז ומערבבים שעד שהמרגרינה נמסה, (לא להרתיח) מוסיפים את הקמח ומערבבים בכף עץ או מטרפה כשלוש דקות על הגז (מתקבל מרקם של פירה מוצק) מסירים מהאש מקררים כשלוש דקות ומוסיפים את הביצים אחת אחת ביד או במיקסר במהירות איטית .

מחממים תנור ל- 180 מעלות , מרפדים תבנית בנייר אפיה , ובעזרת שתי כפות או שק זילוף מזלפים על נייר האפייה במרחק האחת מהשניה (הפחזניות תופחות) אופים כעשרים עד שלושים דקות . (אין לפתוח את התנור ברבע שעה הראשונה הפחזניות יצנחו) . מוציאים מקררים וממלאים בקרם מתוק או מילוי מלוח .

מילוי מתוק :

1 כוס חלב

1 חבילה שמנת מתוקה

1 חבילה אינסטנט וניל/שוקו

לערבב הכל יחד במיקסר ולמלא את הפחזניות . 

 

קרם שנייט

 

 

 

1 גליל בצק פילאס

2 ניירות אפיה

אבקת סוכר

2 כפות סוכר שטוחות

1 חבילה אינסטנט וניל

1 שמנת מתוקה

11/4 כוס חלב

 

אופן ההכנה

להפשיר את הבצק , לפתוח את הבצק עם הניילון ולקפל לחצי , לחתוך בקפל

ולהניח כל עלה בצק על נייר אפיה בתבנית , להוריד את הניילון .

אפשר לחתוך ריבועים משני העלים בגודל שווה , או ליצור רק חורים עם מזלג על כל משטח הבצק .

לחמם את התנור ל-200 ולאפות את הבצק כעשרים דקות עד שמקבל צבע יפה .

לסדר על מגש או בתוך צלוחיות נייר (מנג'טים) את הבצק האפוי , להקציף שמנת אינסטנט חלב וסוכר יחד ובעזרת שק זילוף או כף להניח כמות על הבצק , לכסות בעלה בצק נוסף ולפזר אבקת סוכר .

 

רולדה

 

 

6 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס קמח

1/4 כוס שמן

תמצית וניל

2 תבניות תנור

2 ניירות פרגמנט בגודל התבנית

 

אופן ההכנה

להקציף ביצים שלמות עם הסוכר עד שמכפיל את הנפח , להוריד מהירות המיקסר ולהוסיף בזרם דק את השמן ולבסוף את הקמח בשלוש פעמים .

לצקת לכל תבנית חצי מהכמות ולשטח בצורה אחידה .

לחמם תנור ל-200 מעלות ולאפות בין 7-10 דקות .

לקרר את משטח הרולדה וכאשר מתקרר לגלגל עם הנייר ולהשהות כחצי שעה.

לפתוח את הגליל להוריד את הנייר למרוח את המילוי הרצוי ולגלגל שוב .

*אם רוצים רולדה שוקו ניתן להחליף 2 כפות מהקמח בקקאו .

*מלוי שמנת מתוקה

1 מיכל שמנת

 2 כפות סוכר

1 כפית נס קפה

להקציף הכל יחד לקרם אוורירי ולמרוח .

ניתן להרטיב את הרולדה במעט קוניאק / נס קפה או מיץ פירות .

*קרם שוקולד למריחה מעל הרולדה

2 כפות קקאו

5 כפות סוכר

6 כפות מים

תמצית וניל /רום

2 כפות מרגרינה

להמיס במחבת את כל החומרים פרט למרגרינה עד שהסוכר נמס , להוריד מהאש להוסיף את המרגרינה , לערבב עד שנוצר מירקם אחיד .

למרוח על הרולדה .

שטרודל תפוחים בבצק פילאס
 

 

1 חבילה בצק פילאס

כ- 2 ק"ג תפוחי עץ

כ – 1/2 כוס סוכר

קינמון

מיץ לימון

50 גרם מרגרינה

צימוקים אם רוצים

אגוזים אם רוצים

 

אופן ההכנה :

לקלוף את התפוחים ולנקות מהליבה .

לחתוך לפרוסות או קוביות בעובי 1 ס"מ .

בסיר לבשל את התפוחים עם סוכר מיץ לימון וקינמון . מבשלים עד שהנוזלים מתאדים , מסירים מהגז ומוסיפים את המרגרינה , נוצר מעין פירה עם חתיכות .(לקרר את התפוחים לטמפרטורת החדר).

פותחים את הגליל על משטח עבודה ומניחים לרוחבו כ- 5 כפות ממלית התפוחים קרוב לקצה הבצק .

עוטפים עם הבצק ומכסים כך שיוצא מעין שטרודל , כך את כל המילוי והבצק. יוצאים כ- 5 שטרודלים . מניחים על ניר אפיה בתבנית וחורצים פסים מעל כל שטרודל  לרוחבו.

אופים בחום  של 200 מעלות  כחצי שעה או עד שמקבל צבע יפה .

לפזר אבקת סוכר למעלה.

 

עופות
עופות
בוריטו
 

החומרים :

 

בצק פילאס

 

500 ג"ר נתחי חזה

 

1 בצל גדול

 

1 כפית שטוחה חוואיג' למרק

 

½ כוס שמן זית

 

½ כפית מלח

 

2 ביצים

 

פירורי לחם מוזהבים

 

אופן ההכנה :

לחתוך את נתחי החזה לחתיכות קטנות ,

להעמיד בקערה עם שמן זית ותבלינים לפחות שעה

או לילה במקרר . לחתוך את הבצל קטן קטן ולהזהיב,

להוסיף את נתחי החזה ולטגן כעשר דקות .

לקרר את נתחי החזה , לפרוס את בצק הפילאס

ולחתוך מלבנים בגודל 8-10 ס"מ .

להניח כף כף וחצי בראש המלבן לגלגל ולהדק קצוות .

בצלחת לערבב את הביצים ,ובצלחת נוספת את פירורי הלחם .

לטבול את גלילי הבצק בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם .

להניח בתבנית אפיה עם מרווחים בין האחד לשני .

לאפות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כעשרים דקות .

מומלץ להגיש בתוספת רוטב צילי מתוק .

 

גולש הודו
 

 

500 גר' קוביות בשר הודו

 

500 גר' תפוחי אדמה

 

3 בצלים גדולים

 

כפית שום כתוש

 

מלח , פלפל שחור לפי הטעם

 

פטרוזיליה קצוצה לקישוט

 

אופן ההכנה :

 

לטגן את קוביות תפוחי האדמה ולהניח בצד .

 

לטגן את הבצל והשום לצבע זהוב , להוסיף את הבשר

 

לערבב להוסיף את התבלינים וכוס מים .

 

לבשל על אש חלשה עד שהבשר מתרכך .

 

להוסיף את תפוחי האדמה לערבב ולבשל עוד כעשר דקות .

 

להגיש עם פטרוזיליה קצוצה למעלה .

נתחי חזה בציפוי עדין

נתחי חזה בציפוי עדין

 

החומרים :

 

500 ג"ר נתחי חזה עוף / הודו

 

1/2 כוס שמן זית

 

1 כפית שום כתוש

 

1 כף מיץ לימון

 

½ כפית מלח

 

2 ביצים

 

2 כפות קורנפלור

 

אופן ההכנה :

לחתוך את נתחי החזה לחתיכות בגודל ביס , מכניסים לקערה .

 

מוסיפים את השמן , השום , המלח ומיץ הלימון , מערבבים .

 

כדאי להשרות למשך שעה לפחות .מומלץ לילה במקרר .

 

טורפים את הביצים ומערבבים עם נתחי החזה ולבסוף מוסיפים

 

את הקורנפלור ומערבבים .

 

מחמים שמן במחבת (לא שמן עמוק) ומטגנים .כשמניחים במחבת

 

להשתדל שהנתחים יהיו בנפרד ולא יידבקו .

מטגנים כחמש דקות מכל צד , או עד שמזהיב .

 

 

נהדר לאכול מיד לאחר הטיגון אפשר עם רוטב צ'ילי מתוק .

 

עוף עפוי

עוף אפוי

 

החומרים:

 

1 עוף שלם (או כשמונה חתיכות)

 

½ כוס שמן זית

 

2 כפות פפריקה גרוסה גס

 

מלח גס

 

 

אופן ההכנה :

לערבב שמן ופפריקה , למרוח את העוף ולהניח במרכז התבנית ,

 

לשמור מרחק מדפנות התבנית לפחות כשני ס"מ .

 

לפזר מלח גס בדפנות התבנית לפחות 1 ס"מ גובה .

 

להכניס לתנור שחומם מראש ל- 200מעלות , ולאפות כשעה .

 

עוף בבצל

 

ממטבחה של סיגל

 

תפיחת תרד

 

החומרים

1 שקית תרד קפוא

1 מיכל שמנת לבישול

2 תפו"א מגורדים בפומפייה גסה

1 בצל קצוץ קטן

200 גר מוצרלה

2 ביצים

מלח, פלפל

3 כפות שמן

 

אופן ההכנה

מטגנים בצל לצבע זהוב-חום ומוסיפים את התרד (אפשר קפוא).

מערבבים עד שהתרד מפשיר ומתחמם.

מסירים מהאש ומוסיפים את תפ"א ותבלינים.

מערבבים שמנת, ביצים וחצי מכמות המוצרלה, מוסיפים לעיסת התרד.

מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית אפייה ויוצקים את העיסה.

אופים כ-40 דקות, מפזרים את שארית המוצרלה ואופים עוד כ-10 דקות.

                                                                                       בתיאבון!

 

 

 

 

 

 

החומרים :

5 בצלים חתוכים לפרוסות

כעשר חתיכות עוף

5 כפות סוכר חום

חצי כפית מלח

קצת פלפל שחור גרוס

שמן לטיגון

מחבת עמוקה עם מכסה

 

אופן ההכנה :

לטגן הבצל לצבע צהוב , להוסיף סוכר , מלח ופלפל להניח את חלקי העוף על הבצל לסגור עם מכסה ולבשל על אש חזקה כעשר דקות , להפוך את חלקי העוף ולהחליש את האש לחלשה מאוד .

לבשל כך בערך שלוש ארבע שעות .

 

עוף וירקות בתנור

 

 

החומרים:

 

כעשר יחידות עוף

שלוש עגבניות בינוניות

שני בצלים

חמישה תפוחי אדמה

 

רוטב

 

שתי כפות פפריקה גרוסה

כף מלח שטוחה

רבע כוס סירופ מייפל /דבש

חצי כוס שמן זית

כפית שום כתוש

חצי כוס מים

 

אופן ההכנה :

 

לחתוך את הירקות לפלחים גדולים (קוביות).

בצלוחית לערבב את חומרי הרוטב ,

לערבב יחד את העוף, הרוטב, והירקות .

מומלץ להעמיד למספר שעות לפני האפייה .

לשטח בתבנית אפיה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות

משך אפיה כשעה .

 

עוף בשקית קוקוי

 

1 עוף שלם

2כפיות שטוחות מלח

2 כפות פפריקה גרוסה גס

1 כפית כורכום (לא חובה)

כחצי כוס שמן זית

 

לערבב את התבלינים עם השמן ולמרוח את העוף מכל הכיוונים וגם בתוכו .

להכניס לשקית קוקי ולסגור , להניח בתבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לעשרים דקות לאחר עשרים דקות להוריד טמפרטורה ל-160 בערך ולהמשיך לאפות עוד כשעה וחצי שעתיים .

אם רוצים ניתן להכניס לשקית הקוקי עם העוף קוביות תפוחי אדמה , פרוסות בצל וכיד הדמיון .

 

 

 

 

 

עוף מבושל עם כופתאות
עוף מבושל עם כופתאות

 

החומרים :

כ- 10 מנות עוף

2 בצלים גדולים חתוכים לפלחים גדולים

פפריקה מתוקה

פלפל שחור

מלח

1 כף דבש

מים

שמן לטיגון

 

לכופתאות

1 כוס קמח מצה

100 גרם מרגרינה

2 ביצים

מלח

 

אופן ההכנה :

לערבב את התבלינים עם כחצי כוס שמן זית ולמרוח על העוף .

לחממם סיר עם קצת שמן ולהזהיב את הבצל , להניח את העוף , להפוך מדי פעם את העוף עד שנראה מטוגן מכל הצדדים . להוסיף מים כך שיכסו את העוף  ולהרתיח , להחליש רתיחה ולהמשיך לבשל כשעתיים על אש חלשה . להכין בצק לכופתאות וליצור כדורים קטנים . את הכדורים להכניס לתוך הסיר ולהמשיך לבשל לפחות עוד כשעה .

 

עופיונים ממולאים
 

 

עופיונים

 

למילוי :

אורז מבושל

פטרוזיליה קצוצה

סלרי קצוץ

פרי משומר / או פרי יבש לפי בחירה

צנוברים

גרעיני חמנייה

שקדים פרוסים

רוטב סויה

שום

 

אופן ההכנה :

לערבב את כל החומרים ולטעום , לשפר טעם .

להתיז מיץ לימון על העופיון מבפנים ומבחוץ , למלא ולסגור

בעזרת קיסמים . להניח על תבנית אפיה מרופדת בנייר כסף.

בצלוחית לערבב כף דבש ושתי כפות רוטב סויה ,

להבריש את העופיונים ולהשהות לחצי שעה . להבריש בשנית ולאפות

בתנור שחומם מראש ל200- מעלות , לאחר כרבע שעה לפתוח התנור

ולהתיז עוד קצת מיץ לימון ולהבריש מהרוטב שבתבנית .

לאפות עוד כחצי שעה או יותר בטמפרטורה נמוכה יותר כ-150.

 

 

פסטהעם רוטב בטטה ושמנת

 

ממטבחה של סיגל

פסטה עם רוטב בטטה ושמנת

אופן ההכנה

מזהיבים במעט שמן, את הבצל ומוסיפים את קוביות הבטטה.

מבשלים כ-5 דקות ומוסיפים את השמנת והתבלינים.

ממשיכים לבשל עד לרתיחה ומחלישים את האש. מבשלים עוד כ 1/2 שעה או יותר, לצמצום הרוטב.

מוסיפים את הפסטה ומבשלים עוד כ-5 דקות.

מגישים.

ניתן להחליף את הבטטה בברוקולי, כרובית, או ירק אחר.

 

                                                                    בתיאבון!

החומרים

פסטה צינורות מבושלת.

 

לרוטב

1 בצל גדול, פרוס לפרוסות דקות

2 בטטות בינוניות, חתוכות

   לקוביות קטנות

3 מיכלי שמנת מתוקה

4 כפות סוכר

1/2 כפית מלח

אגוז מוסקט

 

 

 

 

עוף בלימון וכוסברה

ממטבחה של סיגל

 

עוף בלימון וכוסברה

 

החומרים

6 מנות עוף.

2 בצלים.

5 – 6 פרוסות לימון, עם הקליפה.

חצי כוס מים.

מלח, פלפל, כורכום.

צרור כוסברה.

תחתיות ארטישוק / תפוחי אדמה.          

אופן ההכנה

מזהיבים את הבצל בסיר עם מעט שמן.

מוסיפים את מנות העוף ומטגנים משני הצדדים.

מוסיפים מים ותבלינים ומביאים לרתיחה, אז מוסיפים את פרוסות הלימון ומבשלים כ-45 דקות.

ניתן להוסיף תחתיות ארטישוק, בשלב הוספת הלימון

ו/או תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות.

בעשר הדקות האחרונות של הבישול מוסיפים את צרור הכוסברה.

                                                                       בתיאבון!

תפיחתתרד

ממטבחה של סיגל

 

תפיחת תרד

 

החומרים

1 שקית תרד קפוא

1 מיכל שמנת לבישול

2 תפו"א מגורדים בפומפייה גסה

1 בצל קצוץ קטן

200 גר מוצרלה

2 ביצים

מלח, פלפל

3 כפות שמן

 

אופן ההכנה

מטגנים בצל לצבע זהוב-חום ומוסיפים את התרד (אפשר קפוא).

מערבבים עד שהתרד מפשיר ומתחמם.

מסירים מהאש ומוסיפים את תפ"א ותבלינים.

מערבבים שמנת, ביצים וחצי מכמות המוצרלה, מוסיפים לעיסת התרד.

מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית אפייה ויוצקים את העיסה.

אופים כ-40 דקות, מפזרים את שארית המוצרלה ואופים עוד כ-10 דקות.

                                                                                       בתיאבון!

בצק פריך

ממטבחה של סיגל

 

בצק פריך

מתאים לשטרודלים, תחתיות פאי, כבסיס לעוגות גבינה ועוד…

 

החומרים

1/2 ק"ג קמח

100 גר' אבקת סוכר

1 שקית אבקת אפייה

350 גר' מרגרינה

2 ביצים           

 

אופן ההכנה

מכניסים למיקסר את המרגרינה ואבקת הסוכר ומערבבים עד לקבלת קרם.

מוסיפים את הביצים ובסוף את הקמח.

לא לערבב זמן רב.

להכניס למקרר לשעתיים, לפחות (ניתן לשמור בהקפאה זמן ארוך).

 

ליצירת שטרודל תמרים ואגוזים

מרדדים את הבצק, מורחים ממרח תמרים ומפזרים אגוזי מלך קצוצים.

מגלגלים כמו רולדה וחותכים לפרוסות בעובי של 2 ס"מ.

מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ-20 דקות,

או עד שמקבל צבע חום בהיר.

 

 

סלט מטבוחה

ממטבחה של סיגל


סלט מטבוחה

 

החומרים

8 – 10 עגבניות אדומות ובשלות

5 שיני שום

1 פלפל ירוק / אדום חריף

2 כפות פפריקה מתוקה

1/2 כוס שמן קנולה

מלח     

 

אופן ההכנה

קולפים את העגבניות (אפשר עם קולפן) וחותכים לקוביות כמו לסלט.

חותכים את הפלפל לטבעות.

חותכים את השום לטבעות.

מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום והפלפל עד להזהבה.

מוסיפים את העגבניות, כולל הנוזלים שלהן.

מבשלים על אש גבוהה כ – 10 דקות, מנמיכים את האש ומוסיפים את הפפריקה. לאחר כ 1/2 שעה מוסיפים את המלח ומבשלים עוד לפחות כשעה, על אש קטנה. הסלט מצטמצם כמעט בחצי.

לקרר ולשמור במקרר.

                                                                                  בתיאבון!

 

פוטטןס

 

ממטבחה של סיגל

 

פוטטוס

 

החומרים

10 תפוחי אדמה בינוניים

1/2 כוס שמן זית

1 כף אבקת מרק בצל

2 כפות קורנפלור

2 כפות מיונז

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

כורכום

מלח      

אופן ההכנה

חותכים את תפוחי האדמה לפלחים עבים.

מערבבים את כל החומרים ומורחים על

תפוחי האדמה.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים אחד ליד השני.

מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים כ-50 דקות

 

                                                                    בתיאבון!


ג'חנון

 

ממטבחה של סיגל

 

ג'חנון

 

החומרים

1 ק"ג קמח

3 –  31/2 כוסות מים

1/2 כוס סוכר

11/2 כף מלח

1 כפית אבקת אפיה

 

400 גרם מרגרינה ללא מלח, רכה

 

1/4 כוס מים     

 

אופן ההכנה

לשים בצק מכל החומרים, פרט למרגרינה וה-1/4 כוס מים.

למי שיש מיקסר תעשייתי – מומלץ לעבוד איתו.

כאשר הבצק מעובד, מורחים אותו במעט שמן ונותנים לנוח

כ 1/2 שעה. חוזרים על תהליך זה לפחות 3 פעמים.

מחלקים את הבצק לכדורים קצת יותר קטנים מכדור טניס ונותנים לנוח לפחות 1/2 שעה.

מורחים מעט שמן על משטח עבודה ועליו משטחים כל גדור – לעלה דק כמה שאפשר. על כל עלה מורחים שכבה לא עבה של מרגרינה. מקפלים כל צד לכיוון המרכז ואז אחד על השני.

מגלגלים כמו נקניקיה ומניחים בסיר מיועד לאפיית ג'חנון. מסדרים אחד ליד השני ואפשר גם אחד על השני. למעלה שמים ביצים שלמות (עם הקליפה), שטופות.

אופים בתנור שחומם מראש ל 100 – 120 מעלות, לפחות 10 שעות. לאחר  ארבע שעות אפייה, מוסיפים 1/4 כוס .

מגישים עם רסק מעגבניות טריות וסחוג.

                                                                                בתיאבון!

 

ממטבחה של סיגל

ממטבחה של סיגל

 

לביבות תפוחי אדמה

החומרים

4 תפוחי אדמה בינוניים

1 בצל

2 כפות קמח

2 ביצים

מלח, פלפל

פטרוזיליה (למי שרוצה)

שמן לטיגון

אופן ההכנה

מקלפים תפוחי אדמה ומגרדים בפומפייה דקה או גסה.

מעמידים לסינון, עד שיצאו רוב הנוזלים.

מגרדים את הבצל באותו אופן. מעמידים לסינון.

לאחר מכן סוחטים את התפ"א והבצל ומערבבים עם שאר החומרים.

יוצרים לביבות ומטגנים בשמן חם ולא מאוד עמוק, משני הצדדים.

אפשר להגיש עם שמנת חמוצה.

ניתן להכין לביבות, באותו האופן, מבטטות.

בתיאבון!