ממטבחה של סיגל

ממטבחה של סיגל

 

גזר מתוק

 

החומרים:

1 שקית גזר גמדי (סנפרוסט)

50 גר' מרגרינה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מיץ תפוזים

מלח, פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

להמיס מרגרינה וסוכר, עד לקבלת צבע חום זהוב.

להוסיף את מיץ התפוזים והגזר, לערבב ולהנמיך את האש. לבשל עד שהסוכר נמס והגזר מתרכך. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

לפני סיום הבישול, אפשר להוסיף 1/2 כוס צימוקים ולבשל מספר דקות נוספות.

 

אפונה מבושלת

 

החומרים:

1 שקית אפונה קפואה

1 בצל בינוני קצוץ

3 גזרים חתוכים לקוביות

1/4 כפית כורכום

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

4 כפות שמן לטיגון

 

אופן ההכנה :

לחמם את השמן בסיר ולהזהיב את הבצל.

להוסיף את האפונה והתבלינים ולערבב מספר דקות.

להנמיך את האש ולהוסיף מים עד חצי מגובה האפונה ולהמשיך לבשל עוד כ 20 דקות.

 

בתאבון סיגל

                                                                                                                                  

 


 

ממטבחה של סיגל

 

פשטידת קישואים קלה

 

החומרים:

5 קישואים גדולים

3 בצלים גדולים

1/2 1 כוסות קמח

3/4 כוס מים

3/4 כוס שמן

3 ביצים

1 כף אבקת מרק

מלח, פלפל

 

 

 

 

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום בינוני.

מגרדים וסוחטים את הקישואים.

מגרדים את הבצלים  ומוסיפים לקישואים.

מוסיפים קמח, מים, שמן, ביצים, אבקת מרק,

מלח ופלפל לפי הטעם.

בוחשים לתערובת אחידה.

יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת

ואופים כ – 50 דקות.

                                                           בתיאבון!


 

 

 


 

ממטבחה של סיגל

 

שטרודל תפוחים בבצק פילאס

 

החומרים:

1 חבילה בצק פילאס

כ- 2 ק"ג תפוחי עץ

כ-1/2 כוס סוכר

קינמון

מיץ לימון

50 גר' מרגרינה

אפשר להוסיף צימוקים ואגוזים.

 

אופן ההכנה:

קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה.

חותכים לפרוסות, או לקוביות בעובי של 1 ס"מ.

מערבבים את התפוחים החתוכים עם סוכר, מיץ לימון וקינמון

ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים.

מסירים מהאש ומוסיפים את המרגרינה (נוצר מעין פירה עם חתיכות).

מקררים לטמפרטורת החדר.

פותחים את גליל הבצק, על משטח עבודה ומניחים לרוחבו כ-5 כפות

ממלית התפוחים, קרוב לקצה הבצק.

מגלגלים ויוצרים מעין שטרודל. ממשיכים כך עד שגומרים את כל הבצק.

יוצאים כ-5 שטרודלים.

מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה וחורצים פסים, לרוחב,

על השטרודלים.

אופים בחום של 200 מעלות, או עד שמתקבל צבע יפה.

לאחר האפייה, כשמתקרר – מפזרים אבקת סוכר.

                                                                                                  בתיאבון!

ממטבחה של סיגל

 

עוף מבושל עם כופתאות

 

החומרים:

10 מנות עוף

2 בצלים גדולים, חתוכים לפלחים גדולים

פפריקה מתוקה

פלפל שחור

מלח

1 כף דבש

1/2 כוס שמן זית

שמן לטיגון

 

לכופתאות:

1 כוס קמח מצה

100 גרם מרגרינה

2 ביצים

מלח

 

 

 

 

 

 

אופן ההכנה:

מערבבים את התבלינים עם שמן זית ומורחים את העוף.

מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.

מניחים את העוף ומטגנים מכל הצדדים.

מוסיפים מים עד שמכסים את העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כשעתיים.

 

מכינים בצק לכופתאות ויוצרים כדורים קטנים.

מוסיפים לסיר עם העוף וממשיכים לבשל עוד כשעה.

                                                                          בתיאבון!

 

 

ממטבחה של סיגל

 

בורקס בשר

 

החומרים:

500 גרם בשר בקר טחון

500 גרם בשר עוף טחון

1 בצל בינוני

3 שיני שום

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

צרור פטרוזיליה

1 חבילה בצק עלים או פילאס

 

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים

 עד שמזהיב.

חותכים את השום, מוסיפים למחבת ומטגנים עוד קצת.

מוסיפים למחבת את שני סוגי הבשר והתבלינים ומערבבים.

מבשלים כעשר דקות, עד שהבשר משנה את צבעו ומוסיפים

תבלינים עד לטעם הרצוי.

מקררים את הבשר ומוסיפים לתערובת פטרוזיליה קצוצה דק.

פורסים את הבצק ומניחים את הבשר כמו שטרודל, כ-5 כפות ומגלגלים.

מניחים בתבנית אפיה משומנת, כאשר הקפל של הבצק נמצא בצד

הגלילה (אם הקפל נמצא בתחתית, הבצק לא נאפה היטב).

חורצים פסים לרוחב ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

                                                                                              בתיאבון!

 

ממטבחה של סיגל

 

לבבות

 

החומרים:

לבבות

תבלין חוואיג' למרק

שמן זית

בצל חתוך לטבעות

אופן ההכנה: מנקים ושוטפים היטב את הלבבות .

משרים אותם בשמן זית ותבלין חוואיג', למשך כשעה.

אפשר לשפד ולאפות בגריל.

אופן ההכנה במחבת: מזהיבים את הבצל במחבת ולאחר מכן מוסיפים את הלבבות.

ממשיכים בבישול עד שהלבבות מוכנים. טעים מאוד בתוספת אורז.

אופן ההכנה של כוס אורז: משרים את האורז כשעה במי ברז. מסננים.

מרתיחים כוס ורבע מים עם כפית מלח ו 2 כפות שמן. כאשר המים רותחים,

מוסיפים את האורז , מערבבים ומכסים. מנמיכים את האש.

מבשלים עוד כ -25 דקות.

                                                                                                                     בתיאבון!

סלט חצילים יווני

 

26.09.07

 

המצרכים:

2 חצילים בינוניים

1 גמבה

1/2 כוס זיתים טבעות

5 מלפפונים חמוצים

פטרוזיליה קצוצה

שמן לטיגון

מלח גס

מעט שמן זית    

 

אופן ההכנה:

קולפים את החצילים וחותכים לקוביות בגודל ביס.

מניחים על מגש ומפזרים מלח גס בכמות נדיבה.

מניחים כשעה, בשמש או בבית.

לאחר שהחצילים הוציאו נוזלים, שוטפים במים וסוחטים.

מטגנים עד להשחמה ומוציאים למסננת.

חותכים את הגמבה ואת המלפפונים לקוביות קטנות,

מערבבים עם החצילים המטוגנים ומוסיפים מעט שמן זית לברק.

                                                                                         בתיאבון!

 



 

ממטבחה של סיגל

 

פשטידת בצל ירוקה

 

החומרים:

 

3 בצלים בינוניים

2 חבילות פטרוזיליה

4 ביצים

2 כפות קמח

1 חזה עוף

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

 

מרסקים את הבצל בפומפייה גסה וסוחטים את הנוזלים.

קוצצים את הפטרוזיליה קיצוץ דק ומערבבים את כל החומרים.

אם רוצים מוסיפים חתיכות עוף.

מורחים את התבנית בשמן זית ויוצקים לתוכה את הבלילה.

מתיזים מעט שמן זית גם על הבלילה.

אופים בתנור שחומם ל180 מעלות, כחצי שעה, עד שמתקבל צבע חום.

אפשר להגיש חם או קר.

                                                                                                 בתיאבון!

ממטבחה של סיגל

 

מרק בטטה

 

החומרים:

3- 4 בטטות בינוניות, חתוכות לקוביות.

1 בצל בינוני, חתוך לרבעים.

3 גזרים, חתוכים לעיגולים.

פלפל שחור

מלח

 

אופן ההכנה:

מחממים בסיר שמן זית, מוסיפים את כל הירקות

ומטגנים מעט.

מוסיפים מים ומבשלים עד שהירקות רכים.

טוחנים בבלנדר למחית חלק.

מוסיפים מלח ופלפל, משפרים טעם.

אפשר להוסיף כמה טיפות מיץ לימון.

 

 

ממטבחה של סיגל

חמין

החומרים:
תפוחי אדמה
קוביות בשר
שום שלם
שעועית אדומה
בצל
ירכיים / שוקיים
חיטה
מלח

אופן ההכנה:

משרים את השעועית והחיטה, שלוש שעות לפני תחילת הבישול.
לאחר ההשריה, שוטפים את השעועית והחיטה ומסדרים בסיר
את כל המרכיבים.
ממלאים במים ומוסיפים מלח.
מרתיחים ומסירים את הקצף שצף.

מנמיכים את האש ומבשלים כל הלילה והבוקר עד לשעת הארוחה.
(אני מבשלת את החמין כ – 18 שעות).

                                                                                       בתיאבון!

ממטבחה של סיגל

 

בורקס במלית זיתים

 

החומרים לבצק

1/2 2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 כפית מלח

150 גרם מרגרינה / חמאה

1 גביע לבן / יוגורט

 

החומרים למלית

100 גרם זיתים קצוצים

250 גרם גבינת פטה

1 כף קמח

1 ביצה

מלח, פלפל

 

לציפוי

1 חלמון ביצה

שומשום או קצח

 

אופן ההכנה

לשים את חומרי הבצק לבצק אחיד, עוטפים בשקית פלסטיק

ומצננים במקרר שעה, לפחות.

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

מערבבים את חומרי המלית.

מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים.

מניחים כפית מהמלית במרכז העיגול ומקפלים לשניים.

מהדקים את הקצוות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

טורפים את החלמון עם מעט מים ומברישים את הבורקס.

זורים מעט שומשום או קצח.

אופים כ – 20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב-שחום.

                                                                                     בתיאבון!


ממטבחה של סיגל

מרק אפונה ובצקניות
החומרים:
כ-5 כפות שמן
1
בצל גדול
500
גרם אפונה יבשה או קפואה
1
תפוח אדמה גדול
1
גזר
1
כף קמח
2
כפות אבקת מרק עוף
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבצל חתוך לקוביות ומאדים מספר דקות. מוסיפים תפ"א חתוך לקוביות, גזר חתוך לעיגולים ומערבבים עוד כדקה. מוסיפים את האפונה ומאדים עוד כמה דקות. מוסיפים את הקמח ואבקת המרק, מערבבים ומוסיפים 10 כוסות מים.
מבשלים על אש גבוהה כ-30 דקות מערבבים ומנמיכים את האש. ממשיכים לבשל עוד כ-50 דקות. בוחשים מדי פעם.
מרסקים (אפשר בבלנדר יד, מעבד מזון או מועך פירה) את תוכן המרק עד לקבלת מחית אחידה. טועמים ומשפרים טעם.
בצקניות: מערבבים 1 ביצה, 2 כפות קמח שטוחות וקורט מלח.
מטילים, בעזר כפית לתוך המרק הרותח, מערבבים ומבשלים עוד כ-10 דקות.

 

ממטבחה של סיגל

 

לביבות תפוחי אדמה

 

החומרים:

4 תפוחי אדמה בינוניים

1 בצל

2 כפות קמח

2 ביצים

מלח, פלפל

פטרוזיליה (למי שרוצה)

שמן לטיגון       

אופן ההכנה:

מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים על פומפייה דקה או גסה.

מעמידים במסננת, שייצאו נוזלים ככל האפשר.

מגרדים את הבצל באותו האופן וגם אותו מסננים להוצאת הנוזלים.

לאחר מכן סוחטים ומערבבים עם שאר החומרים.

צרים לביבות ומטגנים בשמן לא מאוד עמוק, משני הצדדים.

אפשר להגיש עם שמנת חמוצה.

ניתן להכין לביבות, באותו האופן, מבטטות.

                                                                                       בתיאבון!

 

 

ממטבחה של סיגל

עוף בשקית קוקי

החומרים:
1 עוף שלם
2 כפיות שטוחות מלח
2 כפות שטוחות פפריקה גרוסה גס
1 כפית כורכום (לא חובה)
כ-1/2 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:
מערבבים את התבלינים עם השמן ומורחים את כל העוף
וגם בתוכו.
מכניסים לשקית קוקי וסוגרים (ניתן להכניס לשקית הקוקי,
עם העוף - קוביות תפוחי אדמה, פרוסות בצל וכיד הדמיון).
מניחים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 20 דקות.
מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות וממשיכים לאפות
עוד כשעה וחצי עד שעתיים.
                                                                               בתיאבון!

ממטבחה של סיגל

 

בצק פריך – מעולה לכל מאפה

 

החומרים:

1 חבילה מרגרינה ללא מלח, רכה.

1 כוס שמן

1 כוס מי ברז

2 שקיות אבקת אפיה

1 כף מלח (לבייגלה)

קמח    

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים, לפי הסדר הרשום. מוסיפים את הקמח (כמעט קילו) לאט, לאט, עד שהבצק מגיע למרקם נעים לעבודה. לא מומלץ ללוש הרבה. מכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות וניתן גם להקפיא.

טוב לשטרודל תפוחים, רולדות תמרים, אזני המן, פשטידות ועוד.

הכנת בייגלה:

מכדור בצק קטן יוצרים נחש וסוגרים לצורת בייגלה. מורחים ביצה ומפזרים שומשום. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, כ – 20 דקות, או עד לקבלת צבע חום בהיר.

                                                                                                                                               בתיאבון!

ממטבחה של סיגל

 

קרם שניט

 

החומרים

1 גליל בצק פילאס

2 דפי נייר אפייה

אבקת סוכר

2 כפות שטוחות סוכר

1 חבילה אינסטנט וניל

1 שמנת מתוקה

1/4 1 כוס חלב  

אופן ההכנה

מפשירים את הבצק, פותחים את הבצק עם הניילון ומקפלים לחצי.

חותכים בקפל ומניחים כל עלה בצק על נייר האפייה, בתבנית. מורידים את הניילון.

אפשר לחתוך רבועים משני העלים בגודל שווה, או לחורר עם מזלג את כל משטח הבצק.

אופים בתנור, בטמפ. 200 מעלות, כ – 20 דקות, עד שמתקבל צבע יפה.

מסדרים את הבצק האפוי על מגש, או בתוך צלוחיות נייר (מנג'טים).

מקציפים ביחד שמנת, אינסטנט וניל, חלב וסוכר. בעזרת שקית זילוף, או כף, מניחים כמות על הבצק. מכסים בעלה בצק נוסף ומפזרים אבקת סוכר.

                                                                                                   בתיאבון!

ממטבחה של סיגל

 

שקשוקה

 

החומרים:

2 בצלים בינוניים

6 – 8 עגבניות

2 – 3 שיני שום

פפריקה מתוקה

1 גמבה (לא חובה)

מלח

אריסה / פלפל שחור

6 – 8 ביצים      

אופן ההכנה:

קולפים את העגבניות (אפשר בעזרת קולפן). חותכים את הבצל לקוביות. שמים את הבצל בסיר שטוח עם מעט שמן ומטגנים עד שמזהיב.

בינתיים חותכים את העגבניות כמו לסלט ומוסיפים אותן לסיר, לאחר שהבצל הזהיב.

מוסיפים את השום החתוך, מחלישים את האש, מכסים ומערבבים מדי פעם.

כאשר העגבניות הופכות לרוטב, מוסיפים תבלינים, טועמים ומתקנים לטעם הרצוי.

פותחים את הביצים לתוך צלוחית ומניחים על הרוטב אחת, אחת.

ממשיכים לבשל עם מכסה סגור, עוד כחמש דקות.

                                                                                                     בתיאבון!

 

ממטבחה של סיגל

פנקייקס

החומרים:

2 ביצים
6 כפות סוכר

1/2 1 כוסות קמח

1/2 1 כוסות חלב

2 כפית אבקת אפיה

1 שקית סוכר וניל         

 

אופן ההכנה:

בעזרת מטרפה לערבב ביצים, חלב וסוכר.

להוסיף את הקמח ואבקת האפייה ולערבב עד לקבלת
בלילה אחידה.

להעביר דרך מסננת ולהשהות לפחות 10 דקות.

לטגן במחבת עם מעט שמן עד שנוצרות בועות, להפוך
ולטגן גם את הצד השני.

                                                              בתיאבון!

ממטבחה של סיגל

טורט קצפת ותותים

 

החומרים:

5 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפיה

1 כף תמצית וניל

1/4 כוס שמן

 

להרטבת העוגה:

1 כוס מים

2 כפות סוכר

1 כף קוניאק

 

1 – 2 מיכלי שמנת מתוקה

(לאוהבים הרבה - 2)

2 כפות סוכר

 

חצי סלסלה תותים        

 

 אופן ההכנה:

מקציפים ביצים שלמות עם סוכר ותמצית וניל, עד להכפלת הנפח. מורידים מהירות ומוסיפים, בזרם דק, את השמן.

מנפים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לבלילה.

יוצקים לתבנית אפיה מרובעת, או עגולה 26,

ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כחצי שעה.

 

מקררים את העוגה, חוצים לשניים, מרטיבים את החלק התחתון

מורחים חצי מכמות הקצפת.

חותכים את התותים ומסדרים, מכסים ומרטיבים את החלק העליון. מורחים את שארית הקצפת ומסדרים חצאי תותים או פרוסות.

על עוגה מרובעת ניתן למרוח את הקצפת מבלי לחתוך באמצע .

                                                                                             בתיאבון!

 

 

ממטבחה של סיגל

 

פשטידת בטטות

החומרים:

4 בטטות בינוניות

4 ביצים

2 מיכלי שמנת חמוצה

2 כפות קמח, או פרורי לחם

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

קולפים את הבטטות ומגרדים בפומפייה גסה (מעמידים במסננת למספר דקות).

בקערה מערבבים שמנת, ביצים, קמח ותבלינים. מוסיפים את הבטטות.

משמנים תבנית פיירקס או תבנית חד פעמית, אפשר לפזר פרורי לחם (לא חובה), ויוצקים את הבלילה.

אופים בתנור, שחומם מראש ל- 180 מעלות, 45 דקות, או עד שמתקבל צבע יפה .

                                                                                               בתיאבון!


ממטבחה של סיגל

רולדה

החומרים

6 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס קמח

1/4 כוס שמן

תמצית וניל

2 תבניות תנור

2 ניירות פרגמנט בגודל התבנית

 

אופן ההכנה

מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר, עד שמכפיל את הנפח. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן,

בזרם דק. לבסוף מוסיפים את הקמח בשלוש פעמים.

יוצקים לכל תבנית חצי מהכמות ומשטחים בצורה אחידה.

מחממים תנור ל- 200 מעלות ואופים בין

 7 - 10 דקות .

מקררים את משטח הרולדה וכאשר מתקרר מגלגלים עם הנייר. משהים כחצי שעה.

פותחים את הגליל, מורידים את הנייר. מורחים את המילוי הרצוי ומגלגלים שוב.

 

* אם רוצים רולדה שוקו ניתן להחליף 2 כפות מהקמח בקקאו.     

 

מילוי שמנת מתוקה

1 מיכל שמנת

2 כפות סוכר

1 כפית נס קפה

מקציפים הכל יחד לקרם אוורירי ומורחים.

ניתן להרטיב את הרולדה במעט קוניאק / נס קפה או מיץ פירות.

 

קרם שוקולד למריחה על הרולדה

2 כפות קקאו

5 כפות סוכר

6 כפות מים

תמצית וניל / רום

2 כפות מרגרינה

ממיסים במחבת את כל החומרים, פרט למרגרינה, עד שהסוכר נמס.

מורידים מהאש, מוסיפים את המרגרינה ומערבבים עד שנוצר מירקם אחיד.

מורחים על הרולדה.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

ממטבחה של סיגל

קניידלך

החומרים
1
כוס קמח מצה
1כוס מים רותחים

3 כפות שמן

3 חלמונים

1 כפית מלח

1 כפית אבקת שום

1 כפית פפריקה מתוקה

3 חלבונים

1 צרור פטרוזיליה, למי שאוהב

אופן ההכנה

מערבבים בקערה קמח מצה ותבלינים.

מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. נותנים לנוח כ- 2 דקות.

מוסיפים את השמן והחלמונים ומערבבים. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה.

בקערה נפרדת מקציפים חלבונים לקצף חזק, ומערבבים עם העיסה.

מעמידים לנוח כשעה במקרר.

יוצרים כדורים בגודל הרצוי (בידיים רטובות) .

מבשלים במרק עוף או במים עם מלח, כ- 20 דקות.